top of page
BA_characters-26.png
BA_characters-36.png

Våre Lærere

cathinca2.jpg

Hovedlærer for Beverage Academys sommelierutdanning Cathinca Dege er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma. Hun har lang erfaring fra restaurantbransjen i både inn- og utland, som restaurantsjef og Sommelier. Etter å ha tatt norgesmester-tittelen i vinsmaking har hun i en årrekke vært tilknyttet vinprodusenter over hele verden gjennom sitt arbeid i vinbransjen. Hun er også en erfaren vinskribent for ulike magasiner. Hun er sertifisert av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. Ved siden av undervisning og vinforedrag er Cathinca i dag tilknyttet Vinmonopolet, og hun sitter i Beverage Academy's styre.

trine1.jpg

Vår vinlærer Trine Wiik-Lehmann er sommelier med lang fartstid som frilans vinskribent og vinlærer. Hun har i en årrekke sittet i vinkelnerforeningens styre, med blant annet ansvar for fagutviking. Hun underviser i dag ved Fagutdanning – Vin og Brennevin, samtidig som hun innehar stillingen Business Facilitator hos vinimportøren Gaia Gruppen. Trine underviser i vinsmaking på samlinger samt diverse kurs om verdens vinland på fagutdanningens nettdel.

jan-henrik.jpg

Jan-Henrik Opsahl er sommelier, overlege og spesialist i Radiologi. Han kombinerer sine utdanninger innen medisin og ønologi ved å undervise i sensorikk og smaketeknikk ved skolen, og tilbyr en unik innsikt i samspillet mellom sanseapparat og hjerne som hjelper oss å bli bedre og mer presise vinsmakere

halvor.jpg

Vår brennevinslærer Halvor Heuch er næringsmiddelkjemiker fra Universitetet i Leeds, og har en meget omfattende karriere innen produksjon av norsk brennevin. Han har i en årrekke ledet arbeidet med å ivareta tradisjoner så vel som nyutvikling av brennevinsprodukter i Vinmonopolet og Arcus, og har vært pådriver i å etablere deres brenneri på Atlungstad. Han har også skrevet bøkene: "Akevitt – en norsk brennevinshistorie" og "Rakefisk".

Halvor er æresmedlem i Norske Akevitters venner og deltar som dommer i internasjonale brennevinskonkurranser. I 2010 ble han utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon. Halvor underviser i destillering og brennevinskunnskap ved Beverage Academys utdanninger.

amund_malt.jpg

Beverage Academys ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender med spesialisering i whisky og øl. Han har vært en pådriver for utvikling av flere øl og mat konsepter i serveringsbransjen, før han selv ble brygger på heltid.

Amund ble høsten 2011 som første nordmann akkreditert ølsommelier ved The Institute of Brewing and Distilling i London. Han drev i en årrekke det Oslo-baserte surølbryggeriet Eik & Tid, før han startet matproduksjonsselskapet Zymia. Han har deltatt en rekke ganger som øldommer i blant annet NM i hjemmebrygging og Det Norske Måltid. Amund underviser i øl for vår Fagutdanning og Ølkelnerutdanningen.

johan.jpg

Vår brennevinslærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling. De senere årene har han viet mye av sin tid til foredrag og undervisning, og jobber parallelt med dette som brand manager i brennevinsgrossisten Spivi. Johan har vunnet en rekke priser, blant annet ved å lage landets beste akevitt-drink, og ikke minst som Skandinavias og Europas beste bartender.

steinar.jpg

Vår brennevinslærer Steinar Jensen er fagutdannet Spirits Educator fra WSET. Han har arbeidet med brennevin og bartending hele sin karriere, som world ambassador for Bacardi og kursforeleser i Diageo-konsernet, som barsjef og bartender for noen av Norges mest kjente barer og ved en rekke større events.

Steinar er en fremstående personlighet i det norske bar- og brennevinsmiljøet, og har figurert i alt fra fagartikler til sceneshow. Han er i dag leder i Norsk Bartenderforning.

simon.jpg

Beverage Academys sommelierinstruktør Simon Zimmermann har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu og Happolati, og er i dag restaurantsjef og vinansvarlig ved Bistro Fourrage i Oslo.

Simon er velkjent for de fleste i vinkretser i Norge, ettersom han har vunnet det meste innen sommelierkonkurranser i Norge og Norden. Han ble Young Sommelier i 2010, norsk mester i 2015 og 2017, og nordisk mester i 2013, og er nå dommer i ulike mesterskap.

magnus.jpg

Daglig leder og faglig ansvarlig ved Norsk Vinfagskole

Magnus er sommelier, gründer og vinformidler med lidenskap for å gjøre fagkunnskap levende. Han har bakgrunn fra topprestauranter som Statholdergaarden og Maaemo, og var med på å starte vinbaren Territoriet – et av Oslos mest innflytelsesrike vinprosjekter.
Utdannet ved Lycée Hôtelier R.M. i Metz med fem fagbrev innen mat og drikke, og blant de første som fullførte Norges høyeste vinfaglige utdanning. I dag er han daglig leder og fagansvarlig for alle utdanningene ved Norsk Vinfagskole, og leder blant annet skolens Champagne Specialist-utdanning i samarbeid med Comité Champagne.


Magnus ble kåret til Norges beste unge sommelier i 2012, og er landets første og eneste Champagne Specialist – en lærer som kombinerer solid faglig presisjon med ekte kjærlighet til faget.

hans.jpg

Beverage Academys lærer Hans Didrik Jom er Mester innen kokkefaget, og har mange års ledererfaring fra hotell og restaurant.

Våren 2011 var han en av de tre første som fullførte Norges høyeste vinfaglige studium, Diplomenhet i Vinproduksjon ved Beverage Academy. Hans Didrik arbeidet ved vinprodusenten Graham Beck i Sør-Afrika.

Hans Didrik er i dag Key Account Manager i Haugen-gruppen Wine & Spirits. Han sitter i skolens styre og underviser i vitikultur og vinproduksjon på nettstudiet.

marit.jpg

Vår kaffelærer Marit Lynes er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon. Hun har bred erfaring gjennom mer enn 20 år i kaffefaget – som produktsjef, kaffebrenner og informasjonssjef, og nå i førersetet for Norsk Kaffeinformasjon.

bjorn.jpg

Vår kaffelærer Bjørn Grydeland er kommunikasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn er utdannet lærer, men har bakgrunn både fra tekniske utviklingsmiljøer og kommunikasjonsbransjen. Han har formidling som sin hovedgeskjeft, står bak magasinet KAFFE og nettsidene til Norsk Kaffeinformasjon. Bjørn har også ansvaret for prosjekter rettet mot kontor- og restaurantbransjen for å heve både kunnskapen og nivået på kaffeløsningene. 

ole.jpg

Vår kaffelærer Ole Sønstebø har ansvaret for European Coffee Brewing Centre, som tester og godkjenner kaffetilberedningsutstyr. Ole har arbeidet i Norsk Kaffeinformasjon i en årrekke. I tillegg til teknisk fagkompetanse,har han lang erfaring med kaffefaglige spørsmål, blant annet som leder av fagutvalget i Norsk Kaffeinformasjon og som dommer ved en rekke konkurranser.

bottom of page