

Et dypdykk i et av verdens mest ikoniske vinområder – med 24 champagner i glasset
Champagne er ikke bare musserende vin – det er en kultur, et håndverk og en historie som strekker seg over to årtusener. Nå har du sjansen til å virkelig forstå hva som gjør Champagne så spesielt – sammen med Merete Bø, sommelier, vinanmelder og en av Norges fremste formidlere innen vin.
I løpet av tre kvelder guider Merete deg gjennom alt du trenger å vite for å forstå – og smake – Champagne på et nytt nivå. Dette er ikke bare et vinkurs, det er en diplomutdanning med faglig dybde og smaker du sent vil glemme.
Info om kveldskurs
Tre Kvelder
Oslo sentrum
Kun 40 plasser
Kr 5995,-
Dette kurset er for deg som allerede elsker Champagne – eller har lyst til å lære hvorfor du burde gjøre det.
Påmelding er åpen nå. Sikre deg plass før det blir fullt!
Info om dagskurs
To dager
Oslo sentrum
Kun 40 plasser
Kr 6495,- ink lunsj
Dette kurset er for deg som allerede elsker Champagne – eller har lyst til å lære hvorfor du burde gjøre det.
Påmelding er åpen nå. Sikre deg plass før det blir fullt!
Gjennom kurset vil du:
Smake 24 nøye utvalgte champagner – fra ulike områder, stiltyper, produsenter og prisnivåer
Få en dypere forståelse av historien, områdene og husene i Champagne
Motta diplom etter gjennomført kurs
Kursprogram:
1. kveld – 28. oktober
Champagnes historie og utvikling
Hvordan ble Champagne det mest prestisjefylte vinområdet i verden? Vi dykker ned i tradisjoner, revolusjoner og nøkkelfigurer.
2. kveld – 4. november
Områdene og stilene
Côte des Blancs, Vallée de la Marne, Montagne de Reims – hva kjennetegner de ulike områdene, og hvordan påvirker de vinen? Hva er forskjellen på blanc de blancs, blanc de noirs og rosé?
3. kveld – 11. november
Kvalitet, produsenter og pris
Vi smaker Champagne i ulike prisklasser og fra både små produsenter og store hus. Kan man smake forskjell på pris og kvalitet? Merete viser vei.

Dato & Kurslærer

Merete Bø er journalist og vinanmelder i Dagens Næringsliv. Hun er utdannet sommelier, har vunnet både norske og nordiske mesterskap for vinkelnere, og er kjent for podkasten Jeg kan ingenting om vin.





















