top of page
BA_characters-20.png
BA_characters-21.png

Norsk Vinfagskole

Norsk Vinfagskole er Norges eneste offentlig godkjente fagskole for drikkevarer, og vårt utdanningstilbud oppfyller dermed nasjonale kvalitetsstandarder. Som en ledende tilbyder av vin-, øl-, brennevins- og kaffekunnskap benytter vi dyktige faglærere, og våre fagplaner er kvalitetssikret av utvalgte ressurspersoner fra bransjen.

Beverage Academy ble grunnlagt av Robert Jørgensen i 2008 under navnet Vinakademiet AS. Da skolen i 2010 oppnådde fagskolegodkjenning, ble skolens navn Norsk Vinfagskole. I 2012 åpnet Norsk Vinfagskoles Ølkelner-utdanning. Etter at studietilbudet i 2015 ble ytterligere utvidet med utdanninger innen brennevin og kaffe, er vi blitt en helhetlig fagskole innen drikkevarer – Beverage Academy.

Web-TV og samlinger

Våre utdanningstilbud gjennomføres som nettstudier med forelesninger på web-tv og interaktive oppgaver, samt samlinger ved Beverage Academy i Oslo. Denne kombinasjonen av læreformer er optimal for deg som ønsker å jobbe grundig med studiene dine, samtidig som du har fleksibilitet til å gjennomføre studiene ved siden av jobb.

klasse012.jpg

For deg som ønsker en komplett drikkevarefaglig kompetanse kan Beverage Academy tilby en utdanning som kombinerer alle de 4 utdanningene ovenfor.

I en og samme utdaning blir du:

  • Sommelier

  • Ølkelner / Beer Sommelier

  • Coffee Sommelier / Barista

  • Brennevin Sommelier

Med solide kunnskaper innen vin, øl, brennevin og kaffe vil ingen sette spørsmålstegn ved din faglighet innenfor drikkevarer. Du blir en stor ressurs for din arbeidsgiver, enten dette i pub, bar eller restaurant, eller innenfor import, salg eller produksjon.

 

Fordelen med å ta disse utdanningene under ett er mange. Du vil spare tid og reisekostnader ved at du i hver utdanning fritas for temaer som tas grundigere i de andre utdanningene. Dvs at i Sommelierutdanningen kan du be om fritak fra temaene øl, brennevin og kaffe, og kan dermed konsentrere deg om vin frem mot eksamen.

 

Ved å ta alle 4 utdanningene under ett får du også en reduksjon på 10 000 kr i studieavgift sammenlignet med å ta utdanningene hver for seg.

pexels-lilartsy-1425350.jpg

(Fagutdanning – Vin og Brennevin)

Fagutdanningen omfatter en grundig teoretisk og praktisk opplæring innen vinfaget, men gir også grunnkunnskaper om brennevin, øl og kaffe. Dette er en bransjeutdanning for deg som skal jobbe innenfor servering, import, salg eller produksjon, av drikkevarer.

Denne utdanningen er en offentlig godkjent halvårsenhet (30 studiepoeng), og dermed godkjent for finansiering i Statens lånekasse for utdanning.

Bestått Fagutdanning – Vin og Brennevin gir vinkelnernål og medlemskap i Norsk Vinkelnerforening.

pexels-donovan-kelly-110228397-26836161.jpg

Beverage Academy tilbyr ølkelnerutdanning, som gir en grundig teoretisk og praktisk opplæring i ølfaget, og er meget godt egnet for deg som skal jobbe i pub, bar eller i en restaurant som satser på et skikkelig ølkart!

willy-the-wizard-WoFMZjXF_Aw-unsplash.jpg

Beverage Academy har lenge ønsket å gi et faglig tilbud til profesjonelle innenfor brennevin. Vi har derfor utformet en utdanning som gir en dypere teoretisk forståelse i destillering og produksjon av alle typer brennevin, samt en grundig sensorisk trening. Utdanningen vil være godt egnet for alle som skal arbeide med brennevin innenfor bar og restaurant, import, salg og produksjon.

pexels-juanpphotoandvideo-894695.jpg

inkl. Barista

Som den eneste fagskolen i Norge tilbyr Beverage Academy i samarbeid med Norsk Kaffeinformasjon en egen kaffeutdanning. Utdanningen gir ikke bare en praktisk innføring i baristafaget og alle vesentlige tilberedingsmetoder, men også trening i cupping (smaksmetodikk) og besøk på brennerier, samt en grundig teoridel som gir deg en solid varefaglig forståelse. Utdanningen er meget godt egnet for alle som skal arbeide med kaffe i alt fra kaffebarer og restauranter til kaffebrennerier og produsenter.

iStock-180265215.jpg

Champagne er ikke bare musserende vin – det er en kultur, et håndverk og en historie som strekker seg over to årtusener. Nå har du sjansen til å virkelig forstå hva som gjør Champagne så spesielt – sammen med Merete Bø, sommelier, vinanmelder og en av Norges fremste formidlere innen vin.

I løpet av tre kvelder guider Merete deg gjennom alt du trenger å vite for å forstå – og smake – Champagne på et nytt nivå. Dette er ikke bare et vinkurs, det er en diplomutdanning med faglig dybde og smaker du sent vil glemme.

Beverage Diploma

Lånekassen

Beverage Academys sommelierutdanning er godkjent for finansiering i Statens lånekasse for utdanning.

Norsk Vinkelnerforening

Vår sommelierutdanning kvalifiserer for medlemskap i Norsk Vinkelnerforening.

Norsk Ølkelnerforening

Vår ølkelnerutdanning kvalifiserer for medlemskap i Norsk Ølkelnerforening.

Beverage Academys sommelierutdanning er godkjent av NOKUT, og gir dermed 30 studiepoeng.

Offentlig godkjenning

kaffe.no.jpg

Norsk Kaffeinformasjon er en faglig uavhengig instans for fremme av kaffe som produkt og med høy varekvalitet som sitt uttalte hovedmål. Norsk Kaffeinformasjon er et av landets eldste opplysningskontorer innenfor næringsmidler, og har et internasjonalt renommé for sitt faglige arbeid. Beverage Academy og Norsk Kaffeinformasjon samarbeider om å gi høy varefaglig kompetanse innenfor emnet kaffe, og for at skolens studenter skal representere og fremme høy kvalitet på det som tilbys i serverings- og drikkevarebransjen.

kit_akademiet_logo.png

KIT står for Kunnskap, Inspirasjon og Trygghet. KIT-akademiet er tilbyder av et bredt utvalg kurs til serveringsbransjen. Formålet med kursene er å gjøre deltakeren rustet til å møte de nye kravene som stilles til serveringsmarkedet, og gi inspirasjon innenfor nye trender. KIT-akademiet og Beverage Academy vil periodevis tilby felles sommelierutdanning, der samlingene gjennomføres i regi av KIT-akademiet.

egge_logo.png

Egge Gård er en av Norges største kvalitetsprodusenter av frukt og foredlet frukt. Gården ligger i Lier, og er derfor gunstig mål for Beverage Academy's produsentbesøk, der vi får oppleve produksjon av cider og musserende vin etter klassisk metode, brennevinsdestillasjon og fatlagring samt produksjon av dessertvin og alkoholfrie drikker. På skolens faste utflukter blir vi godt ivaretatt av 11.-generasjons eier, Marius Egge, og gjennomfører spennede smakinger av norske produkter opp mot tilsvarende internasjonale varemerker.

you_wish.png

YouWish selger opplevelsesgaver innenfor mange kategorier. I overflodssamfunnet er en morsom eller koselig opplevelse ofte en bedre idé enn å kjøpe en gjenstand som bare blir liggende i en skuff. Beverage Academy og YouWish samarbeider om vinkurs der man kombinerer opplevelser med læring, slik at deltakerne alltid får en nyttig tilleggsverdi ut over en hyggelig smaksopplevelse.

Comite_Champagne.png

Mer informasjon kommer snart.

Beverage Academy har valgt å ikke ha partnere innenfor import og salg av vin, øl, brennevin og kaffe. Det er svært viktig for oss at skolen ikke skal være, eller kunne oppfattes som, talerør for enkelte varemerker eller leverandører.

Beverage Academy er tilknyttet utvalgte partnere som står for høy kvalitet.

Våre partnere er:

Våre Partnere

Kontakt

Beverage Academy

Schæffers gate 6c
0558, Oslo
+47 22 57 12 00

bottom of page