top of page
BA_characters-37.png
BA_characters-18.png

Brennevin Sommelier

Dette er den ultimate brennevinsutdanningen for deg som er profesjonell – eller glødende interessert i brennevin!

Utdanningen byr på et omfattende smakeprogram ved Beverage Academy, og en grundig undervisning om alle brennevinssorter.

Gjennom undervisning via web-TV med interaktive oppgaver, og 3 samlinger à 2 dager ved Beverage Academy, oppøves din forståelse og dine sensoriske ferdigheter innen brennevinsfaget. Undervisningen fokuserer på kunnskap om produksjon av de ulike typene brennevin, som sammen med smakingen vil gi deg forståelse for særpreget ved hvert enkelt brennevin.

Utdanningens innhold er utarbeidet i samarbeid med noen av de mest fremgangsrike brennevinseksperter i Norge.

Utdanningen gir deg kompetanse i følgende temaer:

  • Destillasjon

  • Fat-typer og fatbruk

  • Vodka: Flere produsentland og stiler er representert med hovedvekt på Polen og Russland

  • Whisk(e)y og bourbon: Irsk, skotsk, amerikansk, japansk, nordisk mm.

  • Druebrennevin: Cognac, Armagnac, brandyer fra flere land og marc/grappa

  • Fruktbrennevin: Eple/pære (herunder Calvados), slivovitz, samt et utvalg øvrig fruktbrennevin

  • Rom: Mange produsentland og stiler er representert, med hovedvekt på Karibien og Mellomamerika

  • Gin og genever: Mange produsentland og stiler er representert med hovedvekt på Nederland og England

  • Tequila & mezcal

  • Risbrennevin: Flere produsentland med hovedvekt på Japan

  • Akevitt: Flere produsentland og stiler er representert med hovedvekt på Norge

  • Vermut og likører: Et bredt utvalg av vermut, bitters/urtelikører, frukt-, kjerne- og emulsjonslikører

  • Alkoholloven

BA_characters-35.png

Samlinger

Samlingene gir deg grundig og systematisk sensorisk trening etter brennevinstype, produksjonsland/-område og -stil.

artur-alexander-holmski-kri6srV6C7A-unsplash.jpg

Undervisning på nett

Teoriundervisningen foregår som forelesninger via web-tv med interaktive øvingsoppgaver etter hver forelesning. Dermed kan du tilpasse en stor del av studiet etter din egen timeplan, og repetere forelesningene ved behov.

Skjenkeprøve

Du vil i løpet av utdanningen få undervist det som trengs for å bestå den offentlige kunnskapsprøven om alkoholloven, slik at du kan ha ansvar på skjenkesteder.

Faglig råd

Utdanningen er utviklet sammen med anerkjente bransjefolk innen brennevin. I tillegg til våre dyktige brennevinslærere, Steinar Jensen og Johan Bergström, er utdanningen laget i samarbeid med et faglig råd bestående av:

  • Anne Maurseth, Andre Til Høyre (Oslo)

  • Simon Theodor Selvik, Bargruppen (Bergen)

  • Jørgen Dons, Raus (Trondheim)

Eksamen

Utdanningen avsluttes med en smakeeksamen etterfulgt av en skriftlig teoriprøve.
Karakterskala: A-F.

Samlinger, Studie & Hovedlærer

BA_characters-34.png

Studiestart: August 2025
Opptakskrav: Ingen
Studieavgift: Kr 24.900,-

  • Samling 1: 6.-7. september

  • Samling 2: 4.-5. oktober

  • Samling 3: 8.-9. november

  • Eksamen: 23. november

Samlingene inneholder mye sensorisk trening.
Eksamen inneholder en sensorisk og teoretisk prøve.

steinar.jpg

Vår brennevinslærer Steinar Jensen har arbeidet med brennevin og bartending hele sin karriere, som world ambassador for Bacardi og kursforeleser i Diageo-konsernet, som barsjef og bartender for noen av Norges mest kjente barer og ved en rekke større events. Steinar er en fremstående personlighet i det norske bar- og brennevinsmiljøet, og har figurert i alt fra fagartikler til sceneshow. Han er fagutdannet Spirits Educator fra WSET.

johan.jpg

Vår brennevinslærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling. De senere årene har han viet mye av sin tid til foredrag og undervisning, og jobber parallelt med dette som brand manager i brennevinsgrossisten Spivi. Johan har vunnet en rekke priser, blant annet ved å lage landets beste akevitt-drink, og ikke minst som Skandinavias og Europas beste bartender.

bottom of page