top of page
BA_characters-32.png
BA_characters-23.png

Ølkelner / Beer Sommelier

Gjennom undervisning via web-TV, interaktive oppgaver og 2 samlinger à 2 dager ved Beverage Academy oppøves studentens forståelse og ferdigheter innen ølfaget.

Utdanningen gir grundig kompetanse i følgende temaer:

  • Hvordan øl produseres og hvilke deler av prosessen som skaper hvilke smaker.

  • De forskjellige ølstilene, hvordan de lages, hvordan de kjennes igjen og hvor de stammer fra.

  • Sensorisk trening ut i fra smaksark spesielt utviklet for øl.

  • Ølfeil og hvordan disse kjennes igjen.

  • Ølets historie fortalt fra middelalderen frem til i dag. Vi går gjennom tradisjonelle ølland som Belgia, England, Tsjekkia og Tyskland og følger opp med den moderne mikrobryggerirevolusjonen i USA og her hjemme.

  • Øl i restaurant og bar. En praktisk orientert del hvor man lærer om innkjøp, håndtering og servering av øl. Det blir også en del om håndering av øl fra fat med feilsøking og nyttige tips.

  • Øl og mat i kombinasjon. Oppsett av ølmeny og hvordan man kombinerer øl og mat på en vellykket måte.

pexels-cottonbro-5530263.jpg

Bestått utdanning

Ved å bestå praktisk og teoretisk eksamen blir du godkjent Ølkelner fra Beverage Academy, og oppnår ølkelnernål og medlemskap i Norsk Ølkelnerforening.

Karakterskala

Beverage Academys ølkelnerutdanning benytter karakterskala som ved fagprøver: Bestått Meget Godt, Bestått og Ikke bestått.

Pensum

  • Garrett Oliver: The Brewmaster’s Table (hele boka)

  • Michael Jackson m.fl.: Eyewitness Companions Beer (side 1-65)

  • John J. Palmer: How to Brew (side 37-72 +119-131)

BA_characters-33.png

Studieavgift

Studieavgiften forfaller ved oppstart av nettdelen av studiet. Dersom du melder deg på i god tid, betaler du et depositum ved påmelding for å reservere studieplassen.

Studieavgiften inkluderer nettstudier, deltakelse på 2 samlinger, øl- og matprøvninger, bryggedag, eksamensavgift og ølkelnernål. Studenten må påregne noe kostnader til bøker (maks 1000 kr), øl for hjemmesmakinger (maks 1000 kr), samt reise, kost og eventuell losji i forbindelse med samlingene i Oslo.

Samlinger, Studie & Hovedlærer

BA_characters-23.png
  • Samling 1: 13.-14. september (lørdag/søndag)

  • Samling 2: 1.-2. november (lørdag/søndag)

amund_malt.jpg

Vår øllærer Amund Polden Arnesen har arbeidet med øl hele sin karriere, og er som første nordmann akkreditert Ølsommelier fra The Institute of Brewing and Distilling i London.

BA_characters-21.png

Studiestart: August 2025
 
Opptakskrav: Ingen
 
Studieavgift: Kr 19.900,-
 

bottom of page