top of page
BA_characters-27.png
BA_characters-36.png

Beverage Diploma

Diploma ved Beverage Academy er Norges første komplette drikkevare-utdanning i de 4 fagområdene vin, øl, brennevin og kaffe. Det betyr at du tar alle de 4 sommelier-utdanningene ved Beverage Academy under ett.

 

Du blir:

  • Sommelier (Vinkelner, fagutdanning 30 studiepoeng)

  • Ølkelner / Beer Sommelier

  • Coffee Sommelier (inkl Barista)

  • Brennevin Sommelier

Omfanget er ca 1 årsenhet, og utdanningen kan gjennomføres på 1 eller 2 år.

Kvalifikasjoner

Ettersom utdanningen gir deg spesialkompetanse innen vin, øl, brennevin og kaffe – og 4 tilhørende yrkestitler – kan ingen tvile på din faglighet innenfor drikkevarer. I tillegg gir utdanningen en fordypende undervisning for hvert fagområde, som går ut over det som er bransjestandard for disse yrkesutdanningene. Dette legger til rette for at du skal bli en ettertraktet arbeidskraft for en rekke jobber.

Undervisning

Undervisningsformen er nettbaserte forelesninger med interaktive øvingsoppgaver, og samlinger ved Beverage Academy i Oslo. Dette gir en god blanding av teori, egenaktivitet, smaking og praktiske øvelser.

At teorien undervises via web-tv-forelesninger gir deg en rekke fordeler:

  • Studér når og hvor du vil

  • Studér i ditt eget tempo

  • Repetér forelesningene så mye du vil

  • Jobb ved siden av studiene

  • Samlingstiden frigjøres til 100% praktisk og opplevelsesbasert læring 

På samlingene jobber vi med smaking og praktisk trening. Du får spesialkunnskaper i sensorisk analyse av vin, øl, brennevin og kaffe. Du får praktisk trening i dekantering og vinservering, ølbrygging, barista og kaffebrygging. Du får flere møter med gourmetverden gjennom smaking av vin og mat, øl og mat og brennevin i kombinasjon med norsk tradisjonsmat.

Spar over 10 000 kr

Fordelen med å ta disse utdanningene under ett er mange. Du kan spare tid og reisekostnader ved at du i hver utdanning kan fritas for temaer som tas grundigere i de andre utdanningene. Dvs at i sommelierutdanningen kan du fritas fra temaene øl, brennevin og kaffe, og kan dermed konsentrere deg om vin frem mot eksamen.

Ved å ta alle 4 utdanningene under ett får du også en reduksjon på 10 000 kr i studieavgift, sammenlignet med å ta utdanningene hver for seg.

Våre Lærere

cathinca2.jpg

Hovedlærer for Beverage Academys sommelierutdanning Cathinca Dege er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma.

trine1.jpg

Vår vinlærer Trine Wiik-Lehmann er sommelier med lang fartstid som frilans vinskribent og vinlærer.

jan-henrik.jpg

Jan-Henrik Opsahl er sommelier, overlege og spesialist i Radiologi.

halvor.jpg

Vår brennevinslærer Halvor Heuch er næringsmiddelkjemiker fra Universitetet i Leeds, og har en meget omfattende karriere innen produksjon av norsk brennevin.

amund_malt.jpg

Beverage Academys ølsommelier Amund Polden Arnesen startet som bartender med spesialisering i whisky og øl

johan.jpg

Vår brennevinslærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling.

steinar.jpg

Vår brennevinslærer Steinar Jensen er fagutdannet Spirits Educator fra WSET.

simon.jpg

Beverage Academys sommelierinstruktør Simon Zimmermann har bakgrunn som kjellermester ved Lysebu og Happolati, og er i dag restaurantsjef og vinansvarlig ved Bistro Fourrage i Oslo.

magnus.jpg

Vår sommelierlærer Magnus Egerdahl Nørsett har sin bakgrunn som Sommelier ved Statholdergaarden, vinansvarlig ved Maaemo, og daglig leder av vinbaren Territoriet i Oslo.

marit.jpg

Vår kaffelærer Marit Lynes er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon. 

bjorn.jpg

Vår kaffelærer Bjørn Grydeland er kommunikasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon.

ole.jpg

Vår kaffelærer Ole Sønstebø har ansvaret for European Coffee Brewing Centre, som tester og godkjenner kaffetilberedningsutstyr.

Samlinger & Studie

BA_characters-20.png

Omfang:
1 årsenhet, normert tid 2 år (50% fremdrift)
 
Studiepoeng:
Sommelierdelen av utdanningen gir 30 studiepoeng
 
Studiestart:
Når du vil
 
Opptakskrav:

Bestått videregående skole eller 5 års realkompetanse
 
Studieavgift:
Kr 57 100,- pr år, totalt kr 114 200,-
(Full pris for utdanningene hver for seg ville blitt 124 200,-)

BA_characters-21.png

Finansiering i Lånekassen:


Kun sommelier-delen av utdanningen gir anledning til studiefinansiering i lånekassen:


Fulltid vårsemester:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 130 730,- hvorav inntil
kr 36 096,- er stipend.


Fulltid høstsemester eller deltid:
Maksimalt beløp uten forsørger- og reisetillegg er kr 115 561,- hvorav inntil
kr 30 338,- er stipend.

bottom of page